5 CARA DAPATKAN TARGET AUDIENCE ‘BERDUIT’ DI FB ADS. NO 4 TU MESTI RAMAI YANG TAK TAHU.

Pernah tak kita run ads tapi bila pm masuk susah nak close sebab customer cakap produk kita mahal, padahal sebenarnya bukan produk kita mahal tapi kita salah target kepada golongan yang kurang berduit.

Sebenarnya, kita boleh target iklan kepada Audience yang berduit menggunakan Fb Ads. Tapi, tak ramai lagi yang tahu trik ini.

Nak tau macam mana caranya?
Follow 5 langkah ini untuk TARGETkan iklan kita kepada Audience yang berduit.

1.TARGET PADA BANDAR- BANDAR BESAR

Basic yang kita tahu untuk cari orang2 berduit ni mesti mereka tinggal di bandar2 besar seperti Kuala Lumpur , Johor Bahru , Seremban dan lain2

Sebab kebanyakkan yang tinggal di bandar besar ni Antara golongan2 berpendidikan.Tapi untuk cari orang yang bekerja dan gaji tinggi kita mesti kenalpasti apa pekerjaan merekan kan?

So macam mana nak cari lubuk orang kerja gaji tinggi ni? Ha baca point no 2

 

2. TARGET ORANG BEKERJA GAJI TINGGI

So macam mana kita nak target orang yang bekerja dan taraf pendapatan lebih dari Rm 2500?

Antara salah satu caranya adalah dengan masukkan interest yang berkaitan dengan pekerjaan sektor swasta.

Pergi ke details targeting -> Demographic -> Work
->Employer -> Masukkan Company2 Swasta seperti PETRONAS, CIMB , MAYBANK dan tengok suggestions yang Fesbuk bagi.

Kalau nak lebih spesifik cuba Narrowkan jawatan seperti Excutive, Manager dan CEO. Tapi kena pastikan ‘Potential reach yang dekat belah kanan tu tak terlalu spesific atau kecil.

Senang je kan? Korang rilex dan baca je slow2.Sebab point no 4 memang padu wei!

3. SPECIFIC MOBILE DEVICES.

Salah satu trick kalau kita nak target orang berduit ni adalah dengan Spesifikan apa phone yang mereka pakai.

Contoh seperti Iphone 7plus dan Samsung S8.
.
So korang boleh buat research sedikit phone apa yang mahal dan ramai orang pakai.

Dapat? Trick akan lagi lebih advanced pada step seterusnyaaa.

4.TARGET ORANG YANG SUKA SHOPPING ONLINE.

4.Ni antara salah satu trick yang tak ramai orang tahu dan buat sebenarnya.

Caranya senang je. Pergi ke Details Targetting dan masukkan interest ni:

Engaged Shopper -> Luxury goods – > Online Shopping

oh jangan lupa Exclude [Ex-pats(All)] untuk elakkan abam2 bangla nampak iklan kita. Kita taknak laburkan iklan kita kepada orang salah.

5.DROP PIN KAWASAN PERUMAHAN ELIT.

5. Akhir sekali adalah kita Drop pin location di kawasan perumahan Elit, maksudnya rumah orang2 kaya lah kan?

Contoh seperti :

1)Sri Hartamas
2)Bukit Kiara Residence
3)Putrajaya
4)TTDI
5)Bangsar

Korang rasa bermanfaat tak posting ni?

Kalau rasa bermanfaat jangan lupa share dan tag rakan2 yang main fb ads.

Untuk pengetahuan anda semua, tak semua jenis perniagaan yang sesuai untuk gunakan tips ni. Ia bergantung kepada kita punya ‘Customer Avatar’ . tak semestinya orang yang berduit sesuai membeli product kita. kan?
#Underads